Tipy

Aké sú výhody používania bambusových kefiek?

Plastová alebo bambusová zubná kefka? 🥴 Mysli na životné prostredie aj pri čistení zubov. 🌱

Aké sú výhody bambusových zubných kefiek?☝🏻

  • Štetiny v tvare vlny odstraňujú ťažko dostupný povlak.
  • Ergonomická rukoväť poskytuje prirodzený ohyb.
  • Nylonové štetiny leštia povrchové škvrny.
  • Masíruje ďasná.
  • Mäkké štetiny sú šetrné k sklovine a ďasnám.
  • Ekologické a bez BPA.

Používanie bambusovej zubnej kefky je rovnako účinné ako klasická plastová zubná kefka. Rozdiel je v tom, že rukoväť je vyrobená z bambusu, ktorý je pevný, biologicky odbúrateľný a nemá žiadny negatívny vplyv na planétu.

Bambusová zubná kefka

🤔 Zamysli sa nad týmto: odporúča sa meniť zubnú kefku každé 3 mesiace; robiť to rok znamená, že použiješ štyri za rok. Teraz buďme konzervatívni a predpokladajme, že používame v danom roku 2 plastové zubné kefky; to je každoročne 50 miliónov kusov plastových držadiel, s ktorými sa musí naša príroda vysporiadať. Predstav si celkový vplyv, ktorý by to malo o 10, 50 alebo 100 rokov. Zmeň to a používaj bambusovú zubnú kefku. 

Bambusová zubná kefka je ekologická 💚

Na základe súčasných trendov je pravdepodobnosť, že časť plastového odpadu skončí v oceáne a ohrozí morský život, veľmi vysoká. Rukoväť svojej bambusovej zubnej kefky môžeš kompostovať, pretože sa prirodzene znehodnotí. Alternatívou je možné držadlo recyklovať alebo znova použiť.

Bambusová zubná kefka je udržateľná 💚

Keďže je bambus rastlinou, môže sa pestovať znova a znova bez poškodenia životného prostredia. Stonky rastú rýchlo a nevyžadujú používanie hnojív a pesticídov. Plastové zubné kefky sú vyrobené z materiálov, ktoré nie sú udržateľné, a pri ich výrobe sa používajú škodlivé chemikálie a procesy.

Bambusová zubná kefka je bezpečná 💚

Bambus je rastlina, ktorá rastie prirodzene a je bezpečné jej používanie. Stonky sú narezané a spracované bez použitia toxických prísad. Bambusové výhonky sú jedlé a používajú sa na výrobu potravín v niektorých ázijských a afrických krajinách.

🙌🏻 Odhoď ešte dnes svoju plastovú zubnú kefku a používaj zubnú kefku od Brilliantcoco. V košíku využi kód BRILLIANTWOMEN pre špeciálnu zľavu na tvoj nákup. 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *